Malware-scan

Een malwarescan is noodzakelijk om de computer veilig te houden. Start daarom regelmatig een malware-scan en voorkom de mogelijke verspreiding van malware die niet door de beschermingsonderdelen wordt gedetecteerd wegens een te laag beschermingsniveau of andere redenen.

Kaspersky Endpoint Security scant geen bestanden waarvan de inhoud zich in de OneDrive-cloudopslag bevindt en maakt logboekvermeldingen aan waarin staat dat deze bestanden niet zijn gescand.

Volledige Scan

Een grondige scan van de hele computer. Kaspersky Endpoint Security scant de volgende objecten:

Kaspersky-experts raden u aan om het scanbereik van de taak Volledige scan niet te wijzigen.

Om het gebruik van computerbronnen te beperken, is het raadzaam om in plaats van een volledige scan een achtergrondscanscan uit te voeren. Dit is niet van invloed op het beveiligingsniveau van de computer.

Kritieke Gebiedenscan

Standaard scant Kaspersky Endpoint Security het kernelgeheugen, actieve processen en de opstartsectoren van de schijf.

Kaspersky-experts raden u aan het scanbereik van de taak Kritieke Gebiedenscan niet te wijzigen.

Aangepaste Scan

Kaspersky Endpoint Security scant de objecten die door de gebruiker worden geselecteerd. U kunt een willekeurig object uit de volgende lijst scannen:

Achtergrondscan

Een achtergrondscan is een scanmodus van Kaspersky Endpoint Security waarin geen meldingen aan de gebruiker worden weergegeven. De achtergrondscan vereist minder computerbronnen dan andere scans (zoals een volledige scan). In deze modus scant Kaspersky Endpoint Security opstartobjecten, opstartsectoren, het systeemgeheugen en de systeempartitie.

Integriteitscontrole

Kaspersky Endpoint Security controleert de programmamodules op beschadiging of wijzigingen.

In deze sectie

Computer scannen

Verwisselbare schijven scannen wanneer ze op de computer zijn aangesloten

Achtergrondscan

Scannen vanuit contextmenu

Controle van programma-integriteit

Scanbereik bewerken

Een geplande scan uitvoeren

Een scan uitvoeren namens een andere gebruiker

Scanoptimalisatie